Spodnička ano nebo ne?

Spodnička do sukně je vhodná především do modelů na podzim/ zimu a nebo do modelů, které nosíte na punčocháče.

U mnoha z našich modelů si můžete zvolit, jestli chcete nebo nechcete všít spodničku. Všití spodničky je šití s příplatkem. Více o šití na míru je zde.

 

spodnicka

 

Řídíme se zásadou - do sukně z úpletu patří úpletová podšívka a tak do sukní všíváme jemnou pružnou polyesterovou síťku.

Do modelů z plátna, nebo jiného tkaného materiálu, který není pružný, všíváme spodničky nepružné.

Spodnička v sukni Vám zajistí vyšší tepelnou izolaci - i když se jedná o slabý materiál, tak více vrstev zajistí  vzduchovou vrstvu  a vzduch v tomto případě funguje jako izolant.

Spodnička je 100% polyster, tzn. může při kontaktu s punčocháčemi vznikat statický náboj a spodnička se může na punčocháče "lepit". Dopouručujeme používat aviváž, která zabraňuje vzniku statickému náboji a nebo můžeme doporučit antistatický sprej a nanést ho na spodničku a na punčocháče. Sprej se dá zakoupit v drogerii.

1

Hodně záleží na druhu silonek. Po silonkách, které jsou hladší spodnička klouže víc. Na hrubší silonky se spodnička může trochu lepit. Spodnička v tomto případě funguje trochu jako filtr - nalepí se spodnička a vrchní sukně už pak pěkně splývá.

U balonových sukní je spodnička vždy, protože balonová sukně je ze dvou materiálů.

U áčkových, půlkolových a dlouhých sukní si můžete vybrat sukně se spodničkou nebo bez spodničky.