Minimalismus v oblečení, aneb základní kousky šatníku

Co si mám vzít na sebe?

Je ráno. Stojíte před plnou skříní a nemáte co na sebe. Tyhle šaty jsou moc krátké! Tu hnědou sukni nedopnu. Už vím, vezmu si tu zelenou. Ale co k ní? Zní vám to povědomě? Poznáváte se?

cabinet-1853504_1280      amazed-19214_1280

 

Jak je možné, že my ženy stále nemáme, co na sebe, ačkoli šatní skříň praská ve švech? Je to vážně záhada. Ale nám se ji podařilo rozluštit. My, ženy ze ŠatySukně, se módě věnujeme již nějaký ten pátek. Přesněji od roku 2011, kdy vznikl náš ateliér i e-shop. Zakladatelka Radka se šití věnuje již od školy. Za tu dobu jsme odhalily nejedno tajemství ženského šatníku.

dress-2583092_1280

 

Kdysi jsme stejně jako vy, milé ženy, stávaly před plnou skříní, v duchu kombinovaly nekombinovatelné, a nakonec se rozhodly pro ověřenou klasiku. Postupně jsme objevily kouzlo minimalistického šatníku, který jde ruku v ruce s myšlenkou slow fashion.

 DSC_0390   DSC_0585_2

Minimalistický šatník

Minimalistický šatník neznamená mít dvě sukně a točit je stále dokola. Jedná se o umění, jak docílit snadno kombinovatelného šatníku. Budování šatníku, který budete milovat, je dlouhodobý proces.

 

Při nákupu nového oblečení přemýšlejte, nekupujte unáhleně. Snažte se odolat lákavým slevám. Někdy je to těžké. Ale zcela upřímně, kolik šatů v akci jste si pořídily a dodnes vám jako nové visí na ramínku?

 

Ujasněte si, jaké typy oblečení vám sluší. Cítíte se lépe ve volné kolové sukni nebo preferujete pouzdrové sukně?

 

Kupujte si vždy takové oblečení, které lahodí vaší postavě. Jak si vybrat sukni podle typu vaší postavy se můžete dočíst na našem blogu.

 love-with-myself-portrait-beautiful-plus-size-young-women-posing-white

 

Jak vybírat základní kousky šatníku?

Základní kousky šatníku musí být:

  • dobře kombinovatelné s jinými modely i barvami (o tom, jak jednotlivé barvy kombinovat se dočtete v naší sérii článků Barevný šatník, kterou najdete na blogu),
  • ušity z prodyšných, příjemných kvalitních materiálů,
  • vhodné na různé příležitosti.

 

Vytvořte si vztah se svým šatníkem. Pořiďte si minimalistické šaty v nadčasové barvě. Skvělou volbou jsou šaty LORETA. Šijeme je v mnoha barvách i vzorech. Basic šaty LORETA mají lodičkový výstřih, v horní části jsou přiléhavého střihu a silueta šatů je střižena do mírného áčka. Zvolit si můžete variantu s tříčtvrtečním či krátkým rukávem. Šaty jsou ušity ze středně silného úpletu, jsou tak vhodné k celoročnímu nošení. Jejich jednoduchý střih je vhodný na každou příležitost.

20348-5   22146-3   22122-4

 

Budete ozdobou ve společnosti, na oslavách i v divadle. Čeká vás běhání po úřadech, velký nákup či procházka s kamarádkou? Nazujte tenisky a můžete vyrazit. Áčkové šaty LORETA mají nekonečný přesah, hodí se na svatbu i na fotbalovou tribunu.

 

Jak minimalizovat šatník?

Až zhubnu. Když otěhotním, přiberu. Tyhle šaty jsou dobré na doma. K téhle sukni možná jednou konečně objevím vhodný top. Až seženu vhodnou podprsenku, to tílko bude šik. Až…. Když…. Až jednou…. Poznáváte se, milé ženy? Už po několikáté si chcete přetřídit šatník a najednou máte pocit, že se všechno bude hodit. I přesto, že jste to minimálně rok neměly na sobě.

 

Nepřemýšlejte, co se jednou v budoucnu stane. Žijte přítomným okamžikem. Postavte se před zrcadlo, usmějte se na sebe. Uvidíte krásnou ženu, která si zaslouží být hýčkána. Ženu hodnou šatů, které rozzáří vnitřní krásu. Protože ženská vnitřní krása je všudypřítomná a probouzí krásu vnější. Odhalte ji, pohlaďte ji, podpořte ji.

22398-3   20390-1

 

Minimalismus v šatníku umožňuje variabilnost. Zkusily jste volné basic šaty DENA? Bezpečně je můžete zařadit do svého nového nadčasového šatníku. Šaty DENA jsou volnějšího střihu a můžete je nosit s páskem i bez. Jsou vhodné do společnosti i na odpolední lenošení na gauči. Rozžehnou vaši ženskou jiskru, navodí úsměv a nebudou vás tlačit v pase. Tepláky můžete odložit.

20381-1   22086-3   23359-3

 

Pohodlí zůstává, ženská krása objímá.