Přivítejme řemesla v našem životě

V naší rodině podporujeme řemeslné tradice. Ačkoli je obor našich řemesel rozličný, něco máme společného. V ateliéru ŠatySukně i v dílně KudrnaWorks s rozmyslem, řemeslně, s úctou k lidem i životnímu prostředí vytváříme originální produkty, které vám budou sloužit dlouho. A současně si zachovávají svoji kvalitu i punc originality.

 s laskou2   DSC_0542   DSC_0763a

Tradice řemeslné tvorby

Já, Radka Kudrnová, jsem šití milovala už jako malá holčička. Šila jsem šatičky pro panenky a všichni moji plyšáci měli mnou upletené šály. Když jsem byla na škole, šila jsem sukně sama sobě. Jednoho dne jsem se rozhodla zkusit štěstí a nabídla jsem mnou ušitou sukni na portálu Fler. Zjistila jsem, jak je krásné si přivydělávat tím, co mě baví. To, co děláte, by vás mělo vždy naplňovat. Mít smysl a přinášet radost vám, i okolí. Více o mé cestě si můžete přečíst zde.

 103861625_2607443942916537_6546154290516577734_o   DSC_9949a

Můj manžel David Kudrna je mi velkou oporou. Podporuje mě, rozumí mé profesi i proto, že on sám se živí řemeslnou tvorbou. David je nožíř a ručně vyrábí originální kvalitní nerezové nože. Nože ho vždy fascinovaly a jejich výroba byla jeho hobby. Dlouhá léta pracoval v korporátu, ale vnitřně cítil, že jeho profesní cesta je jinde. Poté byl s našimi dětmi na rodičovské dovolené a po večerech působil jako instruktor bojového sportu Krav Maga. Jako mnohým z vás, pandemie koronaviru i jemu změnila život. Zavřely se tělocvičny. David nechtěl jen tak sedět a čekat. Rozhodl se posunout svůj koníček na vyšší úroveň. A tak je zde KudrnaWorks.

 IMG_20230428_164948a   IMG_20231019_110144a   IMG_20231111_124207a

Sladění pracovního i osobního života

Milé ženy, jistě to také znáte. Sladit pracovní a osobní život je někdy náročné. Myslím, že naše rukodělná tvorba nás jako rodinu stmeluje. David jezdí často na trhy či výstavy nožů a my jej s dětmi rády doprovázíme. Uděláme si výlet a poznáme nová krásná místa naší republiky. Příležitosti být spolu se skrývají v maličkostech. A já si jich nesmírně vážím. Balit s mým synem Matějem pro vás balíčky je tak krásný pocit sounáležitosti.

 

Možností, jak si užívat krásné chvíle s rodinou a současně nezanedbávat svoji profesi je nepočítaně. Jen je potřeba hledat. S Davidem často trávíme dlouhé hodiny povídáním o našich profesích, takže jsme vzájemnými odborníky i na řemeslo toho druhého. Máme tři děti a nesmírně nás těší, když vidíme jejich probouzející se zájem o naše řemesla. Určitě bychom byli oba rádi, pokud by děti pokračovaly v našich stopách, ale to vše ukáže čas.

 1700152004683a

Rukodělná tvorba ve všech svých spektrech je fascinující. Ochutnaly jste někdy poctivý chléb od pekaře? Chuť je neporovnatelná, a navíc vydrží čerstvý dlouho. U řemeslně upečeného chleba se vám nestane, že by za tři dny zplesnivěl. A tak je to se všemi rukodělnými výrobky. Vznikají, aby byly maximálně dlouhodobě využitelné.

 21708-1   22113   DSC_0740a

Nejsem tak bohatá, abych si mohla kupovat levné věci

U výrobků od řemeslníků mnohdy překvapí vyšší cena. Bohužel nás v posledních letech masírují nabídky řetězců, které nabízejí nekonečné množství výrobků za nízké ceny. Často si tak koupíte i to, co nepotřebujete. Položte si ruku na srdce, milé ženy. Kolik sukní jste si nakoupily za tyto výhodné ceny? A pak je vyřadily, neboť se povolily v pase či ztratily svou barvu? Anebo vám stále visí ve skříni, protože se v nich necítíte, ale neodolaly jste ceně?

 

Jaká je skutečná cena rukodělných výrobků?

Zkuste si spočítat skutečnou cenu výrobků. Nebojte, není to žádná složitá matematika. Jdeme na to? Koupila jste si sukni v akci za 500 Kč. Sukni jste měla párkrát na sobě, po vyprání se srazila, udělaly se na ní žmolky. Zkrátka už nevypadá tak krásně jako nová na ramínku v obchodě. Sukni uklidíte do skříně. Nevyřadíte ji, je přeci nová. Nosíte ji tak 1x za měsíc, aby se neřeklo.

 DSC04515   DSC04623

Anebo jste si vybrala sukni z našeho ateliéru za 1 500 Kč (to je průměrná cena našich sukní). Sukně vám sedne jak velikostí, tak délkou. Materiál je příjemný, často z limitované edice. Sukně je pohodlná a dobře se kombinuje. Nosíte ji průměrně 2x týdně a díky kvalitnímu materiálu vám vydrží roky.

 

A teď ty počty. Pro příklad zkusíme cenu sukně, pokud ji budete nosit 6 měsíců.

Sukně z konfekce: Počet nošení = 6 (1 nošení za měsíc pod dobu 6 měsíců). Cena sukně za 1 nošení = 83,3 Kč.

Sukně z ateliéru ŠatySukně: Počet nošení je 48 (počet nošení 8x za měsíc po dobu 6 měsíců). Cena sukně za 1 nošení = 31,2 Kč.

 DSC_0390   DSC_0484   DSC_0608

Sukně z našeho ateliéru vám vydrží mnoho let, takže se cena jejího nošení bude stále snižovat. Sukně z konfekce se žmolky pravděpodobně skončí brzy v kontejneru s použitým šatstvem.

 

A podobně je to se všemi výrobky od řemeslníků. Nenechte se vyděsit počáteční vyšší cenou. Spočítejte si skutečnou cenu, která se odvíjí od počtu využití. A k tomu připočítejte dobrý pocit a radost z originálního produktu.

 

Vyrábíme vaše přání, vy plníte naše sny.

 1varianta obdelnik3

S láskou Radka, David, Maruška, Vojtíšek a Matěj Kudrnovi