Příběh sukně

Jedna sukně a tolik jednotlivých úkolů, než vznikne. Nahlédněte do naší dílny a podívejte se na příběh vzniku naší sukně.

Vezmeme to popořadě…

Na začátku máme nápad. Bude to sukně krátká nebo dlouhá? Bude balonová nebo áčková? Se vzorem nebo výšivkou?

Pro nás postačí jednoduchý návrh a jde se na to…

10

Sukně bude půlkolová, černá s modrým saténových proužkem, spodničkou a výšivkou vloček na předním díle. Sukně bude mít spodničku, aby klouzala po punčocháčích.

Díly sukně se musí v první řadě nastřihnout.

S náviny látek se nepracuje úplně nejsnadněji. Jsou velké, težké a špatně se s nimi manipuluje… Ale vzhledem k tomu, že materiály si necháváme vozit přímo z pletáren, tak to jinak nejde.

V naší dílně se pracuje se střihy a klasicky je na materiál špendlíme, místo křídy používáme mýdlo a materiál ve dvou vrstvách střiháme – přední a zadní díl je stejný.

1

V pase je sukně zapravená do cca 12 cm širokého úpletu. Sukně je tak maximáně pohodlná. Velikostí řadu máme XS až XL (od konfečních velikosti 34 až do velikosti 44)

Když jsou všechny díly sukně nastříhané, sešpendlíme a šijeme. Nejdřív rovné stehy, poté overlockem. Mezitím nějaké mezioperační žehlení, kterého je třeba, protože správné žehlení je polovina úspěchu.

A po dalším špendlení, stříhání, rovnání, šití, žehlení je sukně ušitá.

A zdaleka to není konec…

Jdeme k vyšívání. Opět nejdřív návrh – sukně bude zimní, chce to vločky..

9

Lem sukně máme modrý, takže modré odstíny vloček budou ladit. Odstínů nití je celá řada, teď jen vybrat, které to budou.

5

Návrh v PC aplikaci, poté nahrání programu do vyšívacího stroje.

Sukně se natáhne do rámečku, do stroje se navlečou potřebné barvy nití a už se vyšívá. Tento vzor přibližně 45 minut. Sem tam se nit přetrhne, tak je potřeba navlékat znova.

4

Vyšito. Ještě vyžehlit a teď aby se líbila i Vám..

3

S manželem, s kamarádkou a nebo s fotografem Zbyňkem fotíme hlavně v přírodě nebo přilehlých městech - Brandýs nad Labem má krásná zákoutí.

7

Udělat dobrou fotku někdy stojí dost energie ale výsledek stojí za to.

PB040627fb

Pak už jen sukni nahrát do eshopu a už se těšíme z toho, že sukničku můžeme poslat nějaké milé zákaznici, které bude dělat stejnou radost jako nám, když jsme ji vyráběly…Pečlivě a s láskou.

Můžete se mrknout i na video, ve kterém uvidíte celou cestu naší sukně.